Ημερολόγιο

Wednesday, May 05, 2010

| |
Ο νεαρός πολιτικός δεν είχε πιει καλά-καλά την πρώτη γουλιά καφέ όταν έσκισε το χαρτάκι που έγραφε 4 Μαϊου 2010. “Ζούμε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές, όπου ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του”. Αυτή ήταν η δήλωση που πρότεινε σήμερα το ημερολόγιο με τις πολιτικές δηλώσεις για κάθε περίσταση. Δώρο των κολλητών τη μέρα που έγινε αρχηγός. Τέλειωσε τον καφέ του, έπλυνε τα δόντια του, έβαλε το κοστούμι του και στάθηκε για μια τελευταία ματιά στον καθρέφτη του χολ.

“Ζούμε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές, όπου ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του”, είπε με ύφος σοβαρό.
“Ζούμε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές, όπου ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του”, επανέλαβε με ύφος σκεπτικό.
“Ζούμε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές, όπου ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του”, με αυτοπεποίθηση.
“Ζούμε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές, όπου ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του”, με ύφος ψαρωτικό.
“Ζούμε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές, όπου ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του”, με ύφος χαλαρό.
“Ζούμε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές, όπου ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του”, με ύφος αδιάφορο.
“Ζούμε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές, όπου ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του”, με ύφος θλιμμένο.
“Ζούμε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές, όπου ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του”, με ένα τεράστιο χαμόγελο.
“Ζούμε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές, όπου ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του”, με χοντρή φωνή και σουφρωμένα χείλια.
“Ζούμε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές, όπου ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του”, με ψιλή φωνή και θηλυπρεπείς κινήσεις.
“Ζούμε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές, όπου ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του”, με φωνή και κινήσεις παλιομοδίτικου ρομπότ.
“Ζούμε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές, όπου ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του”, κουνώντας το δάχτυλο με ύφος δασκάλου.
“Ζούμε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές, όπου ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του”, τραγουδιστά με συνοδεία αδέξιας χορευτικής κίνησης.
“Ζούμε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές, όπου ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του”, ρυθμικά με βαθιά, γηπεδική φωνή και παλαμάκια.
“Ζούμε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές, όπου ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του”, με κοφτές στριγγλιές μιμούμενος γελώντας τον Παπαδόπουλο.
“Ζούμε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές, όπου ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του”, με λαχάνιασμα και κινήσεις μπαμπουίνου.

“Ζούμε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές, όπου ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του”, με το στόμα να υπονοεί μεταγλώττιση, το ένα χέρι πίσω απ' την πλάτη και το άλλο να χαϊδεύει το νοητό εξαιρετικά μακρύ μουσάκι του. Ακολούθησε σειρά κινήσεων κουνγκ-φου χωρίς ακραίες κλωτσιές για να μη σκιστεί ο καβάλος. Συγυρίστηκε, έριξε μια τελευταία ματιά στον καθρέφτη κι έφυγε για ν' αντιμετωπίσει τις κάμερες, τα άγρυπνα μάτια του λαού του.

Λουκάς Τσουκνίδας

(photo via www.wikipedia.org & www.liberal-vision.org)