Αυτοκαθαριζόμενα ουρητήρια στο Wired

Monday, July 12, 2010

| |
Ουρητήριο. Αυτό το σεξιστικό είδος υγιεινής που αποσυμφορίζει τις τουαλέτες στα μπαρ και συχνά γίνεται αφορμή για νέες γνωριμίες και για ασύμφορες συγκρίσεις. Οι παραλλαγές πολλές. Απ' το ομαδικό σε στιλ στέρνας για τις δύσκολες ώρες που ακολουθούν την δέκατη μπίρα, μέχρι το ψυχαγωγικό με μικρό τερματάκι και μπαλίτσα δεμένη με πετονιά, ώστε να βάζεις γκολ και να μην πιτσιλάς απ' έξω. Εκτός, βέβαια, αν ξεχαστείς και πανηγυρίσεις.

Στο τελευταίο Wired, μπορεί κανείς να διαβάσει την ιστορία του αυτοκαθαριζόμενου ουρητηρίου, μιας πατέντας ενός γερμανού μηχανικού, στην οποία πίστεψε ο αμερικάνος επιχειρηματίας James Krug και μαζί βάλθηκαν να αλλάξουν τον τρόπο που καθαρίζουμε τις βρωμιές μας και, παράλληλα, να εξοικονομήσουν τόνους νερού. Στο δρόμο τους, όμως, για να γίνουν οι βασιλιάδες της δημόσιας τουαλέτας και της πράσινης αφόδευσης, βρήκαν τα σωματεία των υδραυλικών που είχαν αντίθετη άποψη για το πώς πρέπει να γίνεται η δουλειά και για τον τρόπο με τον οποίο οι δύο οραματιστές αποφάσισαν να εισβάλλουν στα χωράφια τους.





Απ 'ότι φαίνεται πάντως, παρά τις δυσκολίες αλλά και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε κάποιες περιπτώσεις, το σύστημα μάλλον δουλεύει και πολλοί γκλαμουράτοι πελάτες έχουν πειστεί για την ποιότητα λειτουργίας και τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στους προϋπολογισμούς τους. Άραγε τις έχει φέρει κανείς εδώ; Και τι θα έλεγαν γι' αυτό οι δικοί μας υδραυλικοί;

The Editor


photo via www.wired.com