Μπάσκετ vs. Ποδόσφαιρο

Wednesday, May 26, 2010

| |
Πριν από κάμποσο καιρό κάποιοι τόλμησαν να πουν ότι ο Kim Jong-il πεθαίνει. Το 2-2 με την Εθνική Ελλάδος και η κύρηξη της χώρας του σε πολεμικό συναγερμό είναι η περίτρανη απόδειξη ότι ο τελευταίος γνήσιος σινεφίλ δικτάτορας είναι ολοζώντανος κι έτοιμος να πουλήσει ακριβά το τομάρι των υπηκόων του.

Υποτίθεται ότι δεν ξέρουμε πολλά για τη Βόρειο Κορέα, τη “Λαϊκή Δημοκρατία” της κορεάτικης χερσονήσου. Στην εποχή που η πληροφορία τρέχει απ' τα μπατζάκια μας, δεν έχουμε ιδέα για το τι γίνεται πίσω απ' τα σύνορα του Βασιλείου του Kim Jong-il. Ξέρουμε πάντως ότι δεν είναι ο επίσημος ηγέτης της χώρας του, απλώς αντικαθιστά τον πατέρα του που, αν και νεκρός, έχει κατοχυρωμένη τη θέση του Αιώνιου Προέδρου. Όλα αυτά μας φαίνονται αστεία. Διάβολε! Είναι αστεία. Η ίδια η όψη του Kim Jong-il είναι αστεία. Οι φήμες που κυκλοφορούν είναι αστείες. Η κουβέντα για την μεγάλη βορειοκορεάτικη απειλή είναι αστεία. Όλη η διαστρεβλωμένη εικόνα που έχουμε γι' αυτή τη χώρα και τους κατοίκους της είναι μια παρωδία γραμμένη απ' τον πιο σινεφίλ κακό στην ιστορία των κακών. Είναι παραλογισμός, παλαβομάρα και διαστροφή, αλλά για κάποιους είναι πραγματικότητα. Είναι τρόπος ζωής. Είναι ότι έχουν κι ότι ελπίζουν.

Κι είναι έτοιμοι να παν στο επερχόμενο Μουντιάλ και να δείξουν σε όλον τον κόσμο ότι όλα είναι καλά. Ότι όσο μπορούν και βάζουν γκολ στο όνομα του ηγέτη δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε. Κρίμα, όμως, που μια φήμη λέει ότι ο σπουδαίος αυτός άνδρας, με τη μεγάλη προσωπικότητα και το μικρό μπόι, είναι αμετανόητος μπασκετικός. Αααααααααααχαχχχχχχχχαααχαχαχαααααχά! Πάρτε τ' αρχίδια μας ποδοσφαιρικοί!

Λουκάς Τσουκνίδας

(photo via www.wired.com)