09.11.2009 | monkie @ the 50th Thessaloniki IFF

Monday, November 09, 2009

| |

Πέρσι, είχαμε τη χαρά να είναι παρόν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και να συνεργαστεί μαζί μας σαν απεσταλμένος ο Kim Yong-il, ο συμπαθής αυτός σινεφίλ δικτάτορας και πνευματικός πατέρας ολόκληρης της Βορείου Κορέας. Φέτος είπαμε να κάνουμε μόνοι μας τις βρωμοδουλειές μας αντί να βάζουμε αθώους αριστερούς συγκεντρωτικούς ηγέτες. Αρκετή δουλειά έχουν από μόνοι τους προσπαθώντας να διαφωτίσουν και να καθοδηγήσουν ενάρετα ολόκληρους λαούς.


Επειδή λοιπόν κι εμείς είμαστε υπέρ του συγκεντρωτισμού, θα είμαστε στην ερριστική πόλη και θα γράφουμε για όσα βλεπουμε, ακούμε και κάνουμε στο Φεστιβάλ, εν μέσω καφέδων και λοιπών κοινωνικών υποχρεώσεων που αποτελούν συνήθως το 90% της επίσκεψής μας. Από το υπόλοιπο, ένα 5% τοις εκατό είναι ο ύπνος που χρειαζόμαστε για ν' αντέξουμε και παίρνουμε στις σκοτεινές αίθουσες και το τελευταίο 5% είναι ο χρόνος που ατενίζουμε το ομιχλώδες σκηνικό του λιμανιού και στοχαζόμαστε πάνω σε όσα ζήσαμε για να βγάλουμε ζουμερά αποστάγματα προς τέρψιν των αναγνωστών μας. Συχνά πυκνά θα πέφτουμε επάνω σε συνεργάτες του περιοδικού (Παλαβός, μοντέλο Apostolus κλπ.) που είτε δουλεύουν σαν κι εμάς είτε κωλοβαράν μεταξύ προβολών. Τότε θα μεταφέρουμε και τη δική τους σοφή οπτική ή θα τους εκθέτουμε για να διασκεδάσουμε την κακοτυχία μας.

Εντωμεταξύ ζητούμε να δώσετε την προσοχή σας σε μια μοναδική προβολή, στο ελληνικό Digital Wave τμήμα, την Τετάρτη 18/11 στις 20.30 στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη. Είναι η ταινία του ανθρώπου που με τα γυμνά του χέρια χτίζει απ' το μηδέν την Κενυάτικη κινηματογραφική βιομηχανία και φίλου μας, Αλέξανδρου Κωνσταντάρα, με τίτλο Chasing Moses. Το τρέιλερ δίνει μια πολύ μικρή γεύση:





Τα λέμε εκεί...