10.11.2008 | monkie #06 out now!

Monday, November 10, 2008

| |

Μετά από μια μικρή καθυστέρηση το νέο monkie είναι πλέον διαθέσιμο για online ανάγνωση εδώ... και για κατέβασμα από εδώ...


Στο τεύχος του Νοέμβρη θα βρείτε:

The missing link #06: Διαλέχτε... Πνευματικό δικαίωμα ή πνευματική ιδιοκτησία; Η αγορά των ιδεών να γίνει λαϊκή. Όχι τώρα... ΤΩΡΑ!

Πώς να βγεις από την οικονομική κρίση (ή να μην μπεις ποτέ): Ένας γκουρού της αυτοβελτίωσης αναλύει. Μια κρίση σ’ επηρεάζει όταν έχεις κάτι να χάσεις. Επαναπροσδιόρισε τη σχέση σου με τον υλικό κόσμο.

Πως η ειρωνεία σκότωσε τη σάτιρα: Μια έντιμη διερεύνηση απ' τον Ματ Ράσελ. Η ειρωνική στάση είναι η τέλεια μορφή σάτιρας στα μέτρα μιας υπερκαταναλωτικής κοινωνίας. Κολακεύεσαι και συνεχίζεις...

Το καλύτερο κακάο του κόσμου: Η Στεφανία Μιζάρα απαθανατίζει το Τσουάο της Βενεζουέλας. Εκεί παράγουν κακάο. Κι απ’ αυτό παράγεται η καλύτερη σοκολάτα στον κόσμο.

Danny Yount: Η πρώτη εντύπωση μετράει. Όταν βλέπεις μια ταινία να μη χαζεύεις στους τίτλους. Χάνεις ένα μέρος της εμπειρίας.

Capitalist vs. capitalist: Για να κυνηγήσεις τον έναν, χρειάζεσαι έναν άλλο. Ο Σόνι Βακάρο έπλασε τον νταβατζή του αμερικανικού μπάσκετ. Τώρα ρίχνεται στη μάχη για να τον αποκαθηλώσει.

Η παρακμή του βρετανικού φόνου: Ένα διαχρονικό άρθρο του George Orwell για τον εκφυλισμό της βρετανικής παράδοσης... στο απεχθές έγκλημα.

Πίσω και σ' έφαγα: Ένα διήγημα-παραλήρημα του Τάσου Ζαφειριάδη με μπαχαρικά και αστικούς μύθους.

Καλή ανάγνωση!