02.09.2008 | monkie #05 out now

Tuesday, September 02, 2008

| |


Το νέο monkie είναι διαθέσιμο από τώρα για κατέβασμα και διάβασμα (right click και save as... για download απ' αυτό εδώ το link).




Στο 5ο μας τεύχος:

Ο Λουκάς Τσουκνίδας καταπιάνεται με την ξαφνική αγάπη των διανοούμενων για το ποδόσφαιρο αλλά και με την ιστορία του the eXile, της πιο διαβόητης αγγλόφωνης εφημερίδας της Μόσχας που συνεχίζει να εκνευρίζει όλο τον κόσμο online, μετά από 11 συνεχή χρόνια παρουσίας σε δωρεάν έντυπη μορφή.

Η Στεφανία Μιζάρα είναι φωτογράφος κι επισκέφθηκε πριν από λίγους μήνες το Κόσοβο και τα εκεί στρατόπεδα μιας ιδιαίτερης κατηγορίας προσφύγων, εκείνων του εσωτερικού της χώρας τους. Μοιράζεται λοιπόν μαζί μας τις εικόνες και τις σημειώσεις της.

Ο επώνυμος συνεργάτης μας Γιάννης Παλαβός, δημοσιεύει ένα νέο διήγημά του ενώ η ποιήτρια Μαρέττα Σιδηροπούλου συνεισφέρει μ' ένα άρθρο για τον άνθρωπο-περιηγητή της πόλης και τη σύνδεσή του με τον ακροβάτη της πόλης, τον παρκουρίστα του σήμερα.

Για τις λιγότερο γνωστές δουλειές του σεναριογράφου κόμικς Warren Ellis, γράφει ο Αστέρης Μασούρας και ο Γιώργος Πασχαλίδης βάζει τις λεζάντες σε τέσσερις φωτό μιας ασυνήθιστης πατάτας.

Πλην αυτών φιλοξενούμε κι ένα άρθρο του βρετανού καθηγητή Φρανκ Φουρέντι, γύρω απ' την εισβολή της κουλτούρας της ψυχοθεραπείας στη δημόσια σφαίρα και συζήτηση καθώς και την επιρροή της στην ελευθερία της σκέψης.

Καλή ανάγνωση!