Monkie website γενικό update

Wednesday, October 27, 2010

| |
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς το παραστήρησαν, αλλά τον τελευταίο καιρό (απ' το καλοκαίρι κιόλας) κάνουμε διάφορες αλλαγές στο site του περιοδικού. Πρώτα-πρώτα καταλήξαμε στο σημερινό ασπρόμαυρο παρουσιαστικό, όπου το κεντρικό τμήμα καταλαμβάνεται απ' το νέο τεύχος (flash-viewer), τα προηγούμενα τεύχη με τα εξώφυλλά τους και τα πιο πρόσφατα post στα 2 σταθερά blog του αρχισυντάκτη. Έτσι προβάλλεται το περιοδικό που για εμάς αποτελεί προτεραιότητα έναντι του site.

Στη συνέχεια, σκεφτήκαμε η δεξιά μπάρα να καταλαμβάνεται από αυτόματες ανανεώσεις μέσω feed, ώστε εκεί να βρίσκει κανείς ότι καινούργιο έχει μπει στο site μας (blogs) και οι επιλογές μας απ' το υπόλοιπο internet (editor's picks, friendly sites), χωρίς να χάνεται η έμφαση στο περιοδικό. Δεξιά, επίσης, βάλαμε και και τον flash-player με την πιο πρόσφατη, κάθε φορά, εκπομπή μας στο Radiobubble.

Τα σταθερά blog του site, είναι πλέον, εκτός απ' το χρηστικό News & updates, το The missing link που αποτελεί την πιο συχνή εκδοχή της αντίστοιχης στήλης του αρχισυντάκτη στο περιοδικό, αλλά και το The primate eye (στη θέση του προσανατολισμένου σε περιοδικά The mag crawl) που συνδέει επίσης το περιοδικό με το site. Σε κάθε τεύχος κάτω απ' την αντίστοιχη στήλη, βάζουμε, προς το παρόν, 2 reviews βιβλίων (που δεν έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά) και ένα δισέλιδο με παραπομπές σε άρθρα που διαβάσαμε αλλού στο internet. Στο blog βάζουμε reviews ή παραπομπές σε δουλειές τρίτων που μας αρέσουν ή, απλώς, θεωρούμε ενδιαφέρουσες.

Κατά καιρούς, θα τρέχουμε και κάποια blog μικρής διάρκειας που θα σχετίζονται με κάποιο γεγονός ή φεστιβάλ που τυχαίνει να παρακολουθούμε πιο στενά, είτε λόγω δουλειάς είτε λόγω λόξας. Το πρώτο ήταν το Mundobasket 2010 και το επόμενο (θα εμφανιστεί σε λίγες μέρες) θα είναι το Tiff 2010 γύρω απ' το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Αυτόν τον καιρό αρχίσαμε να φτιάχνουμε και τους προορισμούς του μενού που μέχρι τώρα δεν έβγαζαν πουθενά, όπως τα Links. Εκεί θα μαζέψουμε μια σειρά από links (ανά κατηγορίες που μας ενδιαφέρουν) τα οποία θα έχουμε αξιολογήσει και επιλέξει με το δικό μας κριτήριο, καθώς και τα links που έχουν να κάνουν με τις δουλειές των συνεργατών μας. Σύντομα θα ανοίξουμε και τις υπόλοιπες υποσελίδες, όπως εκείνη (Submissions Guidelines) με τις οδηγίες για όσους θα ήθελαν να στείλουν δουλειά τους με την προοπτική να συνεισφέρουν στο περιοδικό.

Επιπλέον, χρησιμοποιήσαμε τη σχετική επιλογή του blogger και πλέον, χρησιμοποιούμε το δικό μας domain (www.monkie.gr) χωρίς ν' αλλάξουμε τον τρόπο διαχείρησης ή τις διευθύνσεις του μέχρι τώρα περιεχομένου μας.

Ευχαριστούμε για τη στήριξη κι ελπίζουμε σιγά-σιγά το site μας να γίνει ένας ενδιαφέρον προορισμός για τους αναγνώστες του περιοδικού.