Ανανεωμένο Monkie Radio στο Radiobubble το ερχόμενο Σάββατο

Tuesday, October 26, 2010

| |
Το ερχόμενο Σάββατο (30/10), απ' τις 17.00 ως τις 18.00, θα κάνουμε τη δεύτερη εκπομπή μας στο Radiobubble για τη φετινή σεζόν. Μόνο που, ουσιαστικά, θα είναι η πρώτη. Κι αυτό, γιατί αποφασίσαμε να κάνουμε μια εκπομπή λόγου με πιο σφιχτή δομή και λιγότερη μουσική, η οποία θα σχετίζεται με το θέμα ή την αφήγηση που θα διατρέχει το 60λεπτο.

Στο στούντιο θα είμαστε και πάλι 3 (Γιώργος Τσιούκης, Γιώργος Παπαθωμάς και Λουκάς Τσουκνίδας) και αυτή τη φορά δε θα αφηγούμαστε απλώς μια ιστορία, αλλά θα ασχολούμαστε (αφήγηση και σχολιασμός) με ένα θέμα, το οποίο θα έχουμε προετοιμάσει και τεμαχίσει σε μικρές ενότητες, με, σχετικά πάντα, μουσικά διαλείμματα ανάμεσά τους.



Η εκπομπή του προσεχούς Σαββάτου θα είναι η πρώτη μ' αυτή τη νέα μορφή, που σκοπεύουμε να βελτιώνουμε συνεχώς στην πορεία, και το θέμα με το οποίο θα καταπιαστούμε είναι η βίαιη αντιμετώπιση των γυναικών στο πλαίσιο της παράδοσης των εγκλημάτων τιμής, που βρίσκονται σε ιδιαίτερη έξαρση σε Ασία και Αφρική, όχι μόνο εντός του Ισλαμικού περιβάλλοντος, αλλά και των λοιπών κλειστών, από θρησκευτικής ή φυλετικής άποψης, κοινωνιών στις περιοχές αυτές. Αφορμή γι' αυτό αποτέλεσε η εκτενής σχετική έρευνα του Robert Fisk και των συνεργατών του για λογαριασμό της βρετανικής The Independent.

Ελπίζουμε να μας ακούσετε live ή κονσέρβα (λίγες μέρες μετά) απ' το site του Radiobubble και να μας πείτε τη δική σας γνώμη, είτε μέσω Twitter (αν κάνετε follow τon λογαριασμό του Radiobubble που χρησιμοποιούμε στο στούντιο) την ώρα της εκπομπής είτε μέσα στο σχετικό Page (θα ανακοινωθεί προσεχώς) που θα φτιάξουμε αυτές τις ημέρες για την εκπομπή στο Facebook.

Καλή ακρόαση!

ΥΓ: Υπάρχει και η σκέψη για μια δεύτερη εκπομπή μέσα στο μήνα, αλλά γι' αυτό θα σας ενημερώσουμε κάποια άλλη στιγμή.