22.10.2008 | chocolate from chuao

Wednesday, October 22, 2008

| |


Στο τεύχος του Νοέμβρη, που ετοιμάζουμε πυρετωδώς τις τελευταίες ημέρες, θα παρουσιάσουμε κι ένα φωτορεπορτάζ της Στεφανίας Μιζάρα από μια απομονωμένη (όσο είναι δυνατόν πια) γωνιά της γης, το Τσουάο της Βενεζουέλας. Εκεί, όπου καλιεργείται μια απ' τις πιο περιζήτητες ποικιλίες κακάο, απαραίτητο συστατικό σε κάποιες απ' τις καλύτερες σοκολάτες του κόσμου.



Μιας και βρέθηκα στην ευχάριστη θέση να συνοδεύσω τις φωτογραφίες μ' ένα κείμενο, είπα να δοκιμάσω κιόλας μια τέτοια σοκολάτα. Η ιταλική εταιρεία Amedei, που διατείνεται ότι έχει την αποκλειστικότητα στην εκμετάλλευση της παραγωγή της συγκεκριμένης ποικιλίας (θέμα αμφιλεγόμενο απ' ότι κατάλαβα), βγάζει μια σοκολάτα ονόματι Chuao, την οποία και βρήκα σε μια κάβα του κέντρου. Δεν έχω ιδέα για ποιο λόγο ανακυρήχθηκε κορυφαία στον κόσμο για τρεις συνεχόμενες χρονιές, αλλά είναι σίγουρα νόστιμη.

Λέω να δώσω λίγη και στον γραφίστα-εκδότη, να τον γλυκάνω για το καυλί που του 'ρχεται μέχρι να βγει το νέο τεύχος...