30.09.2008 | newspapers vs the internet

Tuesday, September 30, 2008

| |


Τα έντυπα MME έχουν πέσει σε μια τρελή ενδοσκόπηση τελευταία, σχετική με τον ανταγωνισμό τους με το ίντερνετ, το αν και πώς μπορούν ν' ανταπεξέλθουν σ' αυτόν. Ο Philip Meyer κάνει μερικές απλές σκέψεις γύρω απ' αυτό:

By news, I don't mean stenographic coverage of public meetings, channeling press releases or listing unanalyzed collections of facts. The old hunter-gatherer model of journalism is no longer sufficient. Now that information is so plentiful, we don't need new information so much as help in processing what's already available. Just as the development of modern agriculture led to a demand for varieties of processed food, the information age has created a demand for processed information. We need someone to put it into context, give it theoretical framing and suggest ways to act on it.



Για μένα είναι προφανές. Όταν η πληροφορία είναι προσβάσιμη στον καθένα, η μάχη μεταφέρεται στο επόμενο στάδιο που είναι η ανάλυση κι η ερμηνεία της. Η πρωτογενής άποψη, δηλαδή, που δίνεται με ξεκάθαρο τρόπο, από ανθρώπους (ειδικούς ή μη, φτάνει αυτό να είναι δηλωμένο) που δε γράφουν με αντίπαλο το χρόνο αλλά τις ίδιες τους τις ικανότητες στην συνδυαστική σκέψη. Και πάνω απ' όλα προσπαθούν να γίνουν κατανοητοί, όπως γράφει κι ο Peter Cole, σ' αυτό εδώ το άρθρο για την εφήμερη γραφή.

Αυτός είναι κι ο στόχος μας για το monkie. Να μην παγιδευτούμε στην επικαιρότητα αλλά να βάλουμε σε επίκαιρο πλαίσιο τις σκέψεις μας για πράγματα που μας τραβούν την προσοχή, όσο καιρός κι αν έχει περάσει. Να λειτουργούν ως αφορμές για παραγωγή σκέψης και άποψης με την πληροφορία και την εικόνα να συμπληρώνουν και να υπερθεματίζουν.

Η προσπάθεια συνεχίζεται...